(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Linecké koláčky IV. (ze Sandtnerky - s citrónovou šťávou)
Potřebné ingredience
25dkg hladké mouky - 14dkg másla - 9dkg moučkového cukru (já dávám i o třetinu méně..) - 2 žloutky - citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy
Do hladké mouky rozsekáme máslo, přidáme cukr, žloutky, citr. kůru i šťávu (kupuji citronovou kůru sušenou a před použitím ji nechám namočenou v citr. šťávě, co použiju v receptu) a válečkem zpracujeme těsto (já to hážu do robota :o)), které dáme odpočinout do studena (min. 2 hodiny, nechávám i do druhého dne)....
Zde zkracuji recept, Santnerka vyvaluje na 1cm silně, to mi připadá skoro moc, myslím, že vyválí a vykrájí si to už každý dle svých zvyklostí. Zajímavé je tu to těsto s citrónovou šťávou, dobře se mi s ním pracuje, má opravdu dobrou, pikantní chuť samo o sobě a hodí se výborně třeba i s krémem, kde dobře doplní jeho jemnou chuť. Mažu ale i marmeládou, polévám čokoládou atd. Dělám z trojité dávky a vyrobím z toho několik druhů.
Zde zkracuji recept, Santnerka vyvaluje na 1cm silně, to mi připadá skoro moc, myslím, že vyválí a vykrájí si to už každý dle svých zvyklostí. Zajímavé je tu to těsto s citrónovou šťávou, dobře se mi s ním pracuje, má opravdu dobrou, pikantní chuť samo o sobě a hodí se výborně třeba i s krémem, kde dobře doplní jeho jemnou chuť. Mažu ale i marmeládou, polévám čokoládou atd. Dělám z trojité dávky a vyrobím z toho několik druhů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kmotrice
(upraveno)
23. 11. 2014, 18:14
výborný, včera jsem z toho dělala citronový kolečka a dneska mám udělaný s kakaem na srdíčka navíc se dá hned zpracovat, netrhá se ani se nemusí moc podsypávat
m.arketa
(upraveno)
7. 12. 2014, 12:25
@kmotrice
To jsem moc ráda, já začínám péct až dnes Ještě jedna vychytávka - při vyvalování (na silikonovém válu) podsypávám trochou kukuřiného škrobu, hezky se mi s tím pracuje.
plamenek
(upraveno)
15. 12. 2013, 19:55
Staré dobré vyzkoušené recepty stoleté.
Zdenikv
(upraveno)
15. 12. 2013, 19:51
Peču už několik let tohle linecké a je výborně. A dobře se válí - rozhodně tenčeji než na 1 cm .